Kaj potrebujemo za supanje?

Praktično vsaka rekreativna dejavnost zahteva določeno opremo, običajno pa je na voljo kar nekaj možnosti, ki ustrezajo uporabnikom različnih stopenj zagnanosti. Tudi SUP ni izjema v tem oziru – na voljo je zelo pestra ponudba opreme, ki pokriva potrebe širokega spektra kupcev oziroma uporabnikov. Na srečo pa nujno potrebujemo le nekaj kosov, ki jih ne bo tako težko najti.

SUP deska

Potrebovali bomo seveda napihljivo desko oziroma napihljiv sup. To je povsem nepogrešljiv kos opreme, ki je deležen največ pozornosti med kupci in uporabniki. Poleg tega gre tudi za izdelek, ki bo verjetno najdražji člen zbirke, zato je pametno pri izbiri upoštevati vse dejavnike, ki vplivajo na končno zadovoljstvo pri uporabi.

Napihljiv sup je na voljo v različnih izvedbah, predvsem pa v različnih cenovnih razredih. Od ugodnih supov, ki jih lahko dobimo že za kakšnih 200 ali 300 evrov, do bistveno dražjih izdelkov, ki ciljajo na zahtevnejše uporabnike.

SUP veslo

Poleg deske potrebujemo za supanjeseveda tudi veslo. Morda bi si mislili, da lahko veslamo kar z rokami ali pa da za poganjanje napihljive deske zadostuje že najcenejše veslo, a temu ni tako. Da bi lahko v kar največji meri izkoristili možnosti, ki jih odpira napihljiv sup, je treba izbrati kakovostno in učinkovito veslo.

Vesla se razlikujejo predvsem po dizajnu in uporabljenih materialih, oboje pa močno vpliva na izkušnjo pri uporabi. Za brezskrbno in enostavno supanje se splača izbrati kakovostno veslo – takšni izdelki so v pravi užitek pri uporabi, predvsem če nameravamo veslati dlje časa. Skrbno oblikovano veslo omogoča enostavno poganjanje po vodni gladini, lahki in trpežni materiali pa poskrbijo za udobje in vzdržljivost izdelka.

Supanje

Druga oprema

Potrebujemo za supanje še kaj drugega kot desko in veslo? V teoriji ta osnovni par že zadostuje, v praksi pa ne. Opremimo se še z drugimi izdelki, predvsem zračno tlačilko in torbo za prenašanje ter varnostno opremo.